Nina Frogneborn

Min journalistik kretsar ofta kring mat. Det är ett stort intresse som ständigt växer åt olika håll. Mat berör alla och går att koppla till så mycket. Njutning, stress, kultur, hälsa, identitet, resurser, konflikter och miljö. Mat för mig är avslappning och en aldrig sinande källa till idéer. Jag vill förstå och berätta om hur allt hänger ihop.

Jag gör både radio och skriver. Om små frågor sprungna ur vardagsbetraktelser i affären eller köket, om smarta svamphundar, datumärkesmänniskor och problem med kakaoproduktionen i Västafrika.

Just nu ägnar jag mycket tid åt matprogrammet Meny i P1 som jag gör tillsammans med Tomas Tengby. Vi gräver djupt i grytorna, kikar på trender,  skeenden i matvärlden och nördar kring råvaror. Min favoritråvara just nu: tång!

Ibland lämnar jag också maten helt och gör något annat. Oftast rör sig berättelsen kring en människa, ett hantverk eller naturen.

Övrigt

  • 2009 var jag med och byggde upp Meny i P1 från Göteborg, som nu sänds året runt. Sedan dess är jag reporter och rapporterar från matvärldens glädjeämnen och skavanker. Och så lagar jag lite käk ibland också.
  • Poddar är kul! Just nu producerar jag Botaniska trädgårdspodden för Botaniska trädgården i Göteborg. En podd ”bakom kulisserna” med chefsträdgårdsmästare Anders Stålhand och botanist Åsa Krüger som programledare. Hittills har det blivit 11 avsnitt och det blir fler under 2017.
  • Jag jobbar med språkvård – förtrollar tråkiga texter till något roligt och intressant och ger råd om hur man skriver enkelt och initierat.

0707-475087

Skicka ett mail